Persoanele cu dizabilităţi, protest faţă de OUG privind angajarea în Unităţi Protejate Autorizate

Un protest al persoanelor cu dizabilităţi va avea loc, marţi, în faţa Ministerului Muncii, oamenii fiind nemulţimiţi de ordonanţa de urgenţă privind angajarea oamenilor cu deficienţe în Unităţie Protejate Autorizate (UPA).

1078 afișări
Imaginea articolului Persoanele cu dizabilităţi, protest faţă de OUG privind angajarea în Unităţi Protejate Autorizate

Persoanele cu dizabilităţi, protest faţă de OUG privind angajarea în Unităţi Protejate Autorizate

Protestul este organizat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, care anunţă participarea a peste 400 de persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi şi susţinători ai acestora din întreaga ţară.

Federaţia anunţă că protestul este realizat în numele a 2000 de persiane cu dizabilităţi angajate în Unităţi Protejate Autorizate, precizând că oamenii se tem că vor intra în şomaj începând cu 1 septembrie, care urmare a adoptării OUG 60/2017.

"Oamenii aceştia nu vor să devină asistaţi sociali sau cerşetori. Guvernul României a rămas surd la toate apelurile noastre de a nu vota prevederile acestei ordonanţe, fără o perioada tranzitorie şi fără măsuri de suport pentru angajatorii de persoane cu dizabilităţi. Prin urmare, de la 1 septembrie, angajaţii cu dizabilităţi îşi vor pierde locurile de muncă, pentru că unităţile protejate autorizate, lipsite de orice facilitate fiscală sau economică, vor intra în faliment. Instituţiile publice şi private cu peste 50 de angajaţi care nu au 4% persoane cu dizabilităţi, vor plăti o taxă lunară dublă la buget- egală cu salariul minim brut pe economie x numărul de persoane cu dizabilităţi neangajate (în raport cu acest procent minim). Bugetul României va fi astfel mai plin cu circa 500 de milioane de euro anual, transmite Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale", printr-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici