Pescador turcesc prins la braconaj, oprit cu peste 200 de focuri de mitralieră

Poliţiştii de frontieră constănţeni au folosit armamentul, trăgând peste 200 de focuri cu mitraliera de pe navă, pentru oprirea unui pescador turcesc aflat în apele teritoriale ale României, la câteva zeci de mile marine travers de Mangalia şi despre care existau informaţii că ar bracona calcan.

140 afișări
Imaginea articolului Pescador turcesc prins la braconaj, oprit cu peste 200 de focuri de mitralieră

Constanţa: Pescador turcesc prins la braconaj, oprit cu peste 200 de focuri de mitralieră (Imagine: IGPF)

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul-şef Adrian Tobă, un echipaj al Grupului de Nave Constanţa, aflat într-o acţiune pe mare pentru combaterea braconajului piscicol, a observat, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04.30, la aproximativ 60 de mile marine travers de Mangalia, în apele teritoriale române, un pescador turcesc despre care existau informaţii că s-ar afla la braconaj.

Somat să oprească pentru control, vasul turcesc "Ames Sakir Reis" nu s-a supus şi şi-a continuat călătoria, echipajul refuzând ulterior să răspundă şi somaţiilor acustice şi optice.

Pentru stoparea braconierilor, poliţiştii de frontieră constănţeni au fost nevoiţi să folosească armamentul uşor din dotare, trăgând peste 100 de focuri cu un pistol-mitralieră, dar nici aşa marinarii turci nu au vrut să oprească vasul. În cele din urmă, poliţiştii de frontieră au folosit mitraliera grea de pe navă, cu care au tras aproximativ 200 de focuri în pupa vasului turcesc şi doar aşa braconierii turci au putut fi opriţi, după aproape două ore de urmărire.

Focurile trase de poliţiştii de frontieră au produs avarii vasului turcesc în dreptul motorului şi la cârmă, dar niciunul dintre marinari nu a fost rănit.

Pescadorul turcesc "Ames Sakir Reis" a fost interceptat de vasul Grupului de Nave Constanţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri este adus, sub escortă, în Portul Constanţa, pentru control. Acesta este aşteptat să ajungă în port în jurul orei 18.00, când va fi verificat de autorităţile româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici