Peste 1.500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică de Bobotează

Peste 1.500 de jandarmi vor asigura, duminică, măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestaţiilor prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, cei mai mulţi credincioşi fiind aşteptaţi în Constanţa, Brăila, Bucureşti, Galaţi şi Tulcea.

1 afișare
Imaginea articolului Peste 1.500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică de Bobotează

Peste 1.500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică de Bobotează

Astfel, în municipiul Brăila, unde sunt aşteptate peste 8.000 de persoane, aproximativ o sută de jandarmi vor veghea la ordinea şi siguranţa publică, pe timpul procesiunii religioase oficiate de IPS Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos, dar şi în zona Esplanadei Dunării, unde va avea loc tradiţionala aruncare a crucii în apele Dunării.

Potrivit unui comunicat de vineri al Jandarmeriei Române, în municipiul Tulcea, aproximativ 30 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zona Felezei Dunării, unde se va desfăşura procesiunea religioasă specifică Bobotezei.

La Galaţi, 50 de jandarmi vor fi prezenţi pe faleza Dunării (zona Elice), unde sunt aşteptaţi peste 5.000 de credincioşi care vor participa la slujba prilejuită de sărbătoarea Botezului Domnului.

De asemenea, în municipiul Constanţa, peste o sută de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, pe traseul Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Portul Tomis, unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în Marea Neagră.

De asemenea, 20 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi în portul turistic din localitatea Mangalia, unde va avea loc un ceremonial religios.

În Bucureşti, măsurile de ordine şi linişte publică în zona Catedralei Patriarhale, unde se aşteaptă un mare aflux de credincioşi, vor acţiona peste peste 200 de jandarmi.

Jandarmeria recomandă celor care intenţionează să ia parte la aceste manifestări religioase să manifeste calm, înţelegere şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine.

Cetăţenii pot apela non-stop la sprijinul jandarmilor, apelând numărul de telefon 956 – al Jandarmeriei Române sau numărul unic de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici