Peste 1.700 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de poliţişti

Peste 1.700 de pomi de Crăciun care au fost tăiaţi ilegal şi urmau să fie vânduţi fără sigiliu au fost confiscaţi de poliţişti în ultimele două săptămâni.

257 afișări
Imaginea articolului Peste 1.700 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de poliţişti

Peste 1.700 de pomi de Crăciun tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de poliţişti (Imagine: Mihai Spiridonica/Arhiva Mediafax Foto)

Pomii au fost confiscaţi în urma controalelor din perioada 15-30 noiembrie, desfăşurate de ofiţerii Serviciului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din Poliţia Română şi poliţiştii de la inspectoratele judeţene de poliţie, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Controalele au fost făcute pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare, fiind depistate aproximativ 300 de infracţiuni şi peste 800 de abateri contravenţionale la regimul silvic, se arată într-un comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.

În cele două săptămâni au fost confiscaţi 1.704 de pomi de Crăciun, precum şi peste 2.670 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

În judeţul Neamţ au fost găsiţi 231 se brazi într-un bazin betonat aflat pe un teren privat din localitatea Huisurez. Pentru că brazii nu erau marcaţi, poliţiştii i-au confiscat şi i-au lăsaţi în custodia Ocolului Silvic Bicaz. Poliţiştii au amendat cu aproape 100.000 de lei persoana pe terenul căruia au fost găsiţi brazii.

În judeţul Alba, o persoană care transporta cu o autoutilitară 120 de brazi nemarcaţi cu sigiliu a fost amendată cu 2.000 de lei. Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Garda, Districtul Silvic Arieşeni.

În judeţul Harghita, două persoane au fost prinse când transporau 110 brazi fără documente de însoţire. Pomii au fost confiscaţi, iar cele două persoane au fost amendate cu 4.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici