Peste 1.800 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, în prima zi de Crăciun

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a răspuns în prima zi de Crăciun la peste 1.800 de solicitări, majoritatea intervenţiilor fiind la persoane cu afecţiuni digestive, afecţiuni cardiace şi afecţiuni respiratorii.

991 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, în prima zi de Crăciun

Peste 1.800 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, în prima zi de Crăciun (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

,,Au fost 1.838 de solicitări venite la 112 pe probleme medicale în prima zi de Crăciun. Dintre acestea, 837 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben. Nu au fost mult mai multe afecţiunile digestive, faţă de afecţiunile respiratorii, cardio-vasculare, sau de altă natură. Am remarcat, însă, că de aproximativ 10 zile numărul solicitărilor au crescut peste măsură. Suntem la limita puterilor. Dacă în mod normal acţionăm cu cel mult 47 de echipaje, acum am ajuns să avem şi 58 de echipaje pe tură. De duminica trecută începând, numărul intervenţiilor zilnice este, în medie, de peste 1.800 de apeluri, cu un vârf, în Ajunul Crăciunului, de peste 1.900 de intervenţii", a declarat pentru MEDIAFAX medicul Alice Grasu, coordonator SABIF.

Alice Grasu a mai precizat că, în acest moment, SABIF acţionează cu un deficit de personal de 47%, fapt ce poate duce la întârzierea unor intervenţii la cazurile care nu reprezintă urgenţă, neafectând, însă, intervenţiile la cazurile Cod Galben şi Cod Roşu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici