Peste 100 de călători sunt blocaţi în Gara Şuncuiuş, nu au fost preluaţi de autobuze

Peste o sută de călători sunt blocaţi, duminică seara, în Gara Şuncuiuş din judeţul Bihor, după ce firma care trebuia să le asigure transbordarea cu autobuze de la trenul accelerat Oradea – Cluj-Napoca a trimis doar un autocar cu circa 40 de locuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3278 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de călători sunt blocaţi în Gara Şuncuiuş, nu au fost preluaţi de autobuze

Peste 100 de călători sunt blocaţi în Gara Şuncuiuş, nu au fost preluaţi de autobuze

Una dintre persoanele aflate în trenul accelerat Oradea – Cluj-Napoca, Oana Mîndruţ, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că oamenii aşteaptă de aproape trei ore în gară, iar la firma de transport nu răspunde nimeni.

"Trenul accelerat Oradea – Cluj-Napoca a ajuns la ora 17.00 în Gara Şuncuiuş, de unde trebuia să fim preluaţi de o firmă cu autobuze pentru a fi aduşi până la Poieni, în judeţul Cluj. Suntem peste 100 de călători care stăm în gară pentru că nu a venit nici un autobuz, iar la firma respectivă nu mai răspunde nimeni la telefon. Transportul trebuia asigurat cu autobuze pentru că se lucrează la tunelul de cale ferată din zonă. Este inadmisibil aşa ceva, sunt oameni care au legături de tren din Cluj-Napoca pe care le pierd”, a spus sursa citată.

Aceasta a adăugat că în momentul în care trenul a ajuns la Şuncuiuş, acolo se afla un autobuz cu circa 40 de locuri, care a preluat unii călători, după care firma care trebuia să asigure transbordarea călătorilor nu a mai trimis alte mijloace de transport.

La rândul lor, reprezentanţii CFR au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la tunelul din zona Şuncuiuş se execută lucrări de către Compania CFR Infrastructură care a încheiat, la nivel naţional, un contract cu o societate pentru transbordarea călătorilor care ajung cu trenul de la Oradea la Şuncuiuş, dar această firmă nu şi-a onorat contractul.

Directorul CFR Infrastructură Cluj, Dumitru Mateaş, a declarat că transbordarea călătorilor va fi asigurată duminică seara în urma intervenţiei Companiei CFR Călători.

"Problema e rezolvată. Se vor trimite mai multe autobuze pentru preluarea călătorilor din Şuncuiuş. Contractul cu firma respectivă a fost încheiat la nivel de companie, la Bucureşti, nu de către noi”, a spus Mateaş.

Autobuzele sunt asigurate de conducerea Gării Oradea.

Unii călători din trenul Oradea – Cluj-Napoca vor să sesizeze, luni, Protecţia Consumatorilor Cluj şi Ministerul Transporturilor şi să ceară despăgubiri fie Companiei CFR Infrastructură, fie firmei de transport care nu le-a asigurat transbordarea de la Şuncuiuş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici