Peste 100 de misiuni medicale de urgenţă, efectuate joi în judeţele afectate de viscol

Un număr de 102 misiuni medicale de urgenţă au fost efectuate joi, între orele 8.00 şi 16.00, cu ajutorul pompierilor, echipajelor SMURD şi piloţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), 31 de persoane aflate în stare critică fiind preluate cu elicoptere, în judeţele afectate de zăpadă şi viscol.

78 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de misiuni medicale de urgenţă, efectuate joi în judeţele afectate de viscol

Peste 100 de misiuni medicale de urgenţă, efectuate joi în judeţele afectate de viscol (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Misiuni de salvare au avut loc astăzi în toate judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, informează MAI. La nivelul zonelor afectate, în intervalul 8.00 - 16.00, s-a intervenit la un total de 102 misiuni medicale de urgenţă, cu ajutorul pompierilor salvatori, echipajelor SMURD şi elicopterelor MAI.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGA) al MAI au desfăşurat 22 de misiuni de salvare, acordând asistenţă aeromedicală pentru 31 de persoane aflate în stare critică. Astfel, IGA a răspuns solicitărilor de asistenţă aeriană din judeţele Buzău, Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi.

Dintre persoanele salvate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne, trei au fost femei însărcinate, iar şapte au fost copii, toate persoanele fiind preluate şi transportate către unităţi medicale specializate.

Peste 2.000 de pompieri au acţionat în judeţele afectate de fenomenele meteo periculoase pentru salvarea oamenilor şi bunurilor acestora.

Totodată, peste 2.800 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţele Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, în contextul evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului. Poliţiştii au desfăşurat misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti.

La nivelul Jandarmeriei Române s-a realizat relocarea de forţe în sprijinul populaţiei care a avut de suferit în aceste zile, în 120 de localităţi din judeţele unde au fost emise avertizări meteorologice.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi în cursul zilei de joi şi au acţionat în teren aproximativ 6.100 de poliţişti, pompieri, jandarmi care au intervenit cu peste 1.600 mijloace tehnice în ajutorul populaţiei afectate de zonele afectate de fenomenel meteo periculoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici