Peste 100 de persoane în Piaţa Universităţii, la un protest faţă de fracturarea hidraulică - FOTO

Peste 100 de persoane au participat duminică după-amiază, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un protest autorizat faţă de extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, ei cerând interzicerea prin lege a acestei metode.

454 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de persoane în Piaţa Universităţii, la un protest faţă de fracturarea hidraulică - FOTO

Peste 100 de persoane în Piaţa Universităţii, la un protest faţă de fracturarea hidraulică (Imagine: Ştefan Sandu/Mediafax Foto)

Participanţii s-au adunat, începând cu ora 15.00, în zona statuilor de la Universitate, unde au venit cu steaguri şi pancarte pe care erau scrise mesaje precum "Artă, viaţă şi natură. NU otravă şi fractură", "Nu corporaţia face legislaţia" sau "Ape curate, nu poluate".

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, protestatarii aveau autorizaţie de ocupare a Pieţei Universităţii până la ora 21.00.

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri care au declarat 6 aprilie "Ziua naţională de protest împotriva fracturării hidraulice". Mobilizarea s-a făcut atât prin intermediul reţelelor de socializare, cât şi prin afişe lipite în locuri publice.

"Astăzi, 100 de localităţi din România, 10 din diaspora, s-au reunit în 48 de oraşe pentru a celebra Ziua naţională de protest împotriva fracturării hidraulice. (...) La Vaslui avem peste o mie de persoane. Este primul mare protest din Vaslui. Avem semnale şi mesaje de la Sidney până la New York. Toată mişcarea mondială antifracturare este alături de noi", a spus unul dintre iniţiatorii protestului, George Epurescu, de la Asociaţia "România fără ei".

Protestatarii au cerut interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor neconvenţionale, inclusiv a gazelor de şist. Ei vor şi anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici