Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Florii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice

Peste 11.000 de poliţişti din toată ţara vor lucra duminică, de Florii, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru apărarea patrimoniului public şi privat, informează Poliţia Română.

62 afișări
Imaginea articolului Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Florii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice

Peste 11.000 de poliţişti vor lucra de Florii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Pe lângă dispozitivul curent, Poliţia Română a luat o serie de măsuri suplimentare, la care vor fi angrenaţi 2.696 de poliţişti, dintre care 1.513 de ordine publică, 534 rutieri, 421 de investigaţii criminale şi 228 din alte formaţiuni.

Poliţiştii vor fi în stradă în Capitală şi în 35 de judeţe, unde sunt programate 256 de manifestări publice de amploare, la fiecare dintre acestea fiind aşteptate să participe peste 1.000 de persoane.

Potrivit Poliţiei Române, efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe 315 tronsoane de drumuri naţionale, cu 668 mijloace auto şi 396 aparate radar.

Pe drumurile publice, se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi litoral, fiind amplasate în trafic 408 de radare.

Structurile de poliţie transporturi vor patrula în peste 325 de trenuri de călători, cu precădere cele de pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 317 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 78 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti, mai spun reprezentanţii Poliţiei Române.

De asemenea, începând de sâmbătă, efectivele de poliţie transporturi vor patrula în 16 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 29 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate de Poliţia Română în această perioadă sunt constituite în proximitatea a peste 14.500 de lăcaşuri de cult ortodoxe şi a peste 1.000 catolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici