Peste 12.000 de poliţişti vor asigura ordinea la manifestările organizate în ţară de Rusalii

Peste 12.000 de poliţişti asigură ordinea la cele peste 160 de manifestări religioase, culturale, artistice şi sportive organizate de Rusalii în Bucureşti şi în 38 de judeţe, potrivit Poliţiei Române.

64 afișări
Imaginea articolului Peste 12.000 de poliţişti vor asigura ordinea la manifestările organizate în ţară de Rusalii

Peste 12.000 de poliţişti asigură ordinea la manifestările organizate de Rusalii (Imagine: Andreas Balaurea/Mediafax Foto)

În perioada 1-4 iunie, pe lângă dispozitivul curent, au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitările cetăţenilor, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

"În această perioadă, Poliţia Română va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la 166 de manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmează să aibă loc în 38 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti", a precizat sursa citată.

Din cei peste 12.000 de poliţişti aflaţi în misiune, peste 7.700 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 2.100 de la rutieră, peste 900 de la investigaţii criminale, aproape 640 de la Poliţia Transporturi, peste 170 de la investigarea fraudelor, 90 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.

Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic vor acţiona aproape 3.400 de patrule, aproximativ 2.000 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre.

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene.

"O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg către litoral, precum şi tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei", a precizat sursa citată.

Poliţiştii de la Transporturi vor patrula pe trenurile de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, în staţiile şi triaje de cale ferată, în aerogările internaţionale şi naţionale, precum şi în porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici