Peste 150 de TIR-uri, în Vama Albiţa. Şoferii nevoiţi să aştepte mai mult de 12 ore la coadă

Peste 150 de autotrenuri se aflau, vineri seară, în Vama Albiţa, pe sensul de ieşire din ţară, şoferii de TIR fiind nevoiţi să aştepte peste 12 ore la o coadă care se întindea pe aproximativ trei kilometri.

237 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de TIR-uri, în Vama Albiţa. Şoferii nevoiţi să aştepte mai mult de 12 ore la coadă

Peste 150 de TIR-uri, în Vama Albiţa. Şoferii nevoiţi să aştepte mai mult de 12 ore la coadă

Traficul rutier prin Vama Albiţa a crescut de peste trei ori pe sensul de ieşire din ţară, pe poarta destinată autovehiculelor de transport marfă, fără ca autorităţile vamale să poată oferi o explicaţie în acest caz.

"Într-adevăr, este un număr foarte mare de autovehicule de transport marfă în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Lucrătorii vamali îşi desfăşoară activitatea în ritm normal, cu respectarea întocmai a procedurilor legale pentru fiecare TIR. În nici într-un caz nu putem fi mai superficiali, în condiţiile în care au existat probleme. Oricum, nu este vina noastră că s-au adunat toate aceste autocamioane odată în Vama Albiţa cu intenţia de a ieşi din ţară", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, Liana Barbu.

Şoferii de TIR spun că staţionarea pe o perioadă foarte lungă de timp în vamă le-a dat peste cap diagramele de conducere, ceea ce le afectează atât timpii de mers cât şi cei de odihnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici