Peste 16.000 de elevi au trecut printr-unul dintre programele Fundaţiei Nouă ne pasă în 2022: de la centre after school pentru educaţie remedială şi centre pentru înaltă performanţă la cercuri de lectură

  • În total, bugetul alocat proiectelor dezvoltate de Fundaţia Nouă ne pasă în anul 2022 a depăşit 12 milioane de lei
  • Peste 36.000 de ore de educaţie remedială susţinute de 377 de profesori din centrele after school Nouă ne pasă
  • Peste 5.800 de elevi talentaţi se pregătesc sub îndrumarea a 340 de profesori pentru înaltă performanţă prin programul Hai la Olimpiadă!
  • Granturile Nouă ne pasă au susţinut 32 de iniţiative în şcolile sau ONG-urile mici care au aplicat: cercuri de lectură în mediul rural, resurse gratuite pentru profesori, consiliere vocaţională în licee
86 afișări
Imaginea articolului Peste 16.000 de elevi au trecut printr-unul dintre programele Fundaţiei Nouă ne pasă în 2022: de la centre after school pentru educaţie remedială şi centre pentru înaltă performanţă la cercuri de lectură

Fundaţia Nouă ne pasă, care de zece ani dezvoltă şi implementează programe de prevenire a abandonului şcolar şi de susţinere a performanţei în educaţie, a continuat şi în 2022 să ajungă la un număr mare de elevi si să atragă profesori dedicaţi cu care împărtăşeşte convingerea potrivit căreia pentru a construi o societate democratică, bazată pe respect, valori umane şi egalitate de şanse, educaţia este fundamentală. Astfel în 2022, peste 16.000 de elevi au trecut printr-unul dintre programele Fundaţiei, precum Nouă ne pasă, Hai la Olimpiadă! sau 140 de bătăi pe minut, cu sprijinul a peste 800 de profesori cu vocaţie. În total, bugetul alocat proiectelor dezvoltate de Fundaţia Nouă ne pasă în anul 2022 a depăşit 12 milioane de lei.

„În 2022, aproape 30% din totalul elevilor de clasa a VIII-a care provin din sate şi care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut note sub 5, iar unul din patru elevi din mediul rural abandonează şcoala înainte de clasa a VIII-a. Prin programele noastre încercăm să ajutăm cât mai mulţi copii să nu abandoneze şi să rămână cât mai mult timp în şcoală, iar drumul este încă lung. Investiţia în educaţie este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru copiii noştri, dar şi pentru un viitor mai prosper,” a spus Tudor Vlad, Preşedinte Fundaţia Nouă ne pasă.

Peste 36.000 de ore de educaţie remedială susţinute de cei 377  de profesori din centrele Nouă ne pasă

În 2022, Fundaţia Nouă ne pasă a deschis zece noi centre tip after school prin programul Nouă ne pasă, în mediul rural, unde lipsa de resurse materiale şi lipsa pregătirii şcolare a părinţilor sunt principalele probleme care contribuie la rata mare de abandon. Astfel numărul lor a ajuns la 90 de centre în care sunt 3.000 de elevi înscrişi. În anul şcolar 2021-2022 aceştia au beneficiat de peste 36.000 de ore de educaţie remedială oferite de cei 377 de profesori implicaţi în program.  O masă caldă reprezintă o motivaţie puternică de a merge la şcoală pentru copiii provenind din aceste medii, astfel că prin acest program ei au primit 123.300 de mese calde. Bugetul alocat centrelor Nouă ne pasă în 2022 s-a ridicat la 7,1 milioane de lei.

Hai la Olimpiadă! – partener al olimpicilor care se pregătesc pentru înaltă performanţă

Programul de susţinere a elevilor dornici de performanţă la matematică, fizică şi informatică a integrat peste 5.800 de elevi în 2022. În cele 54 de centre de pregătire, aceştia au participat la peste 11.000 de ore de pregătire, sub îndrumarea a 340 dintre cei mai buni profesori din întreaga ţară. În acelaşi timp, Fundaţia Nouă ne pasă este principalul partener al echipelor de elevi şi studenţi care participă la concursurile internaţionale. Bugetul alocat programului Hai la Olimpiadă în anul 2022 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei.

Iniţiative noi: Granturile Nouă ne pasă şi Şcoala de programare

Fundaţia Nouă ne pasă face eforturi continue pentru a identifica nevoile cu care se confruntă şcoala românească şi, prin contribuţii de la partenerii săi şi donaţiile clienţilor eMAG, în anul şcolar 2021-2022, a lansat programul de granturi Nouă ne pasă. Astfel, Fundaţia a susţinut 32 de iniţiative cu până la 60.000 de lei per proiect, cu scopul de a sprijini înfiinţarea unor cercuri de lectură în comunităţi rurale, crearea unor resurse gratuite pentru profesori, competiţii educaţionale pentru copii, consiliere vocaţională pentru elevii de liceu, dar şi alte proiecte pentru prevenirea abandonului şcolar. În total, peste 6.800 de elevi şi studenţi au beneficiat de aceste iniţiative, care le consolidează relaţia cu educaţia.

Tot în anul şcolar 2021-2021 a fost lansată şi Şcoala de programare prin care 85 de elevi din 16 localităţi din mediul rural şi din oraşele mici, pasionaţi de tehnologie, dar cu opţiuni limitate de pregătire în afara şcolii, au avut ocazia să participe la cursuri menite să le hrănească curiozitatea şi să îşi dezvolte abilităţile care i-ar putea ajuta, în viitor, să îşi construiască o carieră în domeniul programării.

Mesaj după pandemie al programului 140 de bătăi pe minut: „Toţi copiii trebuie să facă sport!”

Programul 140 de bătăi pe minut, dezvoltat cu obiectivul de a încuraja copiii să facă sport în mod regulat, a fost reluat după cei doi ani de pauză impusă de pandemie, cu un mesaj puternic pentru părinţi şi antrenori – „Toţi copiii trebuie să facă sport!”. În 2022 programul a introdus un „Ghid al antrenorului” care include recomandări despre integrarea sportului în programul elevilor fără a urmări performanţa competiţională. În total, peste o mie de copii au fost implicaţi în program în 2022.

Raportul Fundaţiei Nouă ne pasă pe anul 2022 poate fi consultat aici: https://www.nouanepasa.ro/raport-anual.

Despre Fundaţia Nouă ne pasă

Creată în 2012, cu denumirea Fundaţia eMAG pentru educaţie, şi redenumită în 2021, Fundaţia Nouă ne pasă s-a născut din dorinţa de a sprijini procesul educaţional al copiilor şi tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susţinerea performanţei, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creştem şansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor şi intereselor lui. Alături de parteneri, profesori şi învăţători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil şi cultivăm creativitatea şi libertatea de gândire. https://www.nouanepasa.ro/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici