Peste 17.600 de studenţi străini sunt în România

Peste 17.600 de studenţi străini sunt înregistraţi în România, a anunţat joi Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Instituţia a început o campanie de informare cu privire la drepturile şi obligaţiile ce le revin acestora.

123 afișări
Imaginea articolului Peste 17.600 de studenţi străini sunt în România

Potrivit IGI, în prezent, pe teritoriul României se află 17.615 studenţi cetăţeni străini, cei mai mulţi din Moldova, Maroc şi Israel. Majoritatea au optat să urmeze studiile în centrele universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş.

Poliţişti de imigrări, împreună cu reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă, vor desfăşura săptămâna viitoare, la nivel naţional, o campanie de informare a străinilor aflaţi la studii pe teritoriul României, cu privire la condiţiile în care pot fi prestate activităţile lucrative pe teritoriul naţional, precum şi în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajaţi.

„Campania se va desfăşura în cadrul universităţilor şi are ca scop creşterea gradului de informare cu privire la oportunităţile oferite pe acest segment, dar şi conştientizarea riscurilor la care se expun în cazul nerespectării prevederilor legale”, transmite IGI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici