Peste 18.000 kg de articole pirotehnice, descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii

Poliţiştii români au descoperit şi indisponibilizat peste 18.000 kg de articole pirotehnice în timpul percheziţiilor desfăşurate miercuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară.

222 afișări
Imaginea articolului Peste 18.000 kg de articole pirotehnice, descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii

Poliţia Română a anunţat că „în urma celor 153 de percheziţii efectuate, la data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., au fost indisponibilizate 18.545 kg. de articole pirotehnice, o armă letală lungă, deţinută ilegal, calibru 22LR, 820 de elemente de muniţie, 18.340 de bucăţi de ţigarete, 28.355 de euro şi 171.140 de lei.”

Cele aproximativ 18.545 de kilograme de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislaţiei naţionale, în România acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către persoane fizice neautorizate.

Poliţia a făcut miercuri peste 150 de percheziţii pentru descoperirea de articole pirotehnice ilegale. Acestea au avut loc la domiciliile unor persoane, sedii sociale şi puncte de lucru ale societăţilor comerciale din Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Buzău, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vaslui.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unor dosare penale privind regimul materiilor explozive şi combaterea evaziunii fiscale.

Activităţile au vizat „identificarea şi indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deţinere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfăşurării de operaţiuni fără drept, identificarea probelor şi mijloacelor materiale de probă şi tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici