Peste 2.500 de poliţişti şi 600 de maşini cu radare, pe drumurile naţionale de Revelion

Peste 2.500 de poliţişti şi 600 de maşini cu radare vor fi pe drumurile naţionale de vineri până luni, în special pe sectoarele de drum care leagă Capitala de staţiunile de pe Valea Prahovei, Valea Oltului şi din nordul Moldovei, traficul rutier fiind supravegheat video şi dintr-un elicopter al MAI.

199 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 de poliţişti şi 600 de maşini cu radare, pe drumurile naţionale de Revelion

Peste 2.500 de poliţişti şi 600 de maşini cu radare, pe drumurile naţionale în perioada Revelionului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Astfel, din 30 decembrie şi până în 2 ianuarie, când traficul rutier va fi aglomerat, mai ales pe sectoarele de drum care leagă Capitala de staţiunile din zona montană, peste 2.500 de poliţişti şi 600 de autospeciale cu aparatură de înregistrare video vor acţiona zilnic pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor.

De asemenea, traficul rutier va fi fost supravegheat video şi dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Echipajele de ordine publică vor fi prezente în zonele unde au loc concerte şi spectacole, precum şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, Valea Oltului şi din nordul Moldovei, vor supraveghea locurile în care se organizează focuri de artificii şi vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale în localităţi, în special în zonele aglomerate.

Totodată, poliţiştii vor patrula în staţiile de cale ferată şi trenurile de călători, precum şi pe alte mijloace de transport în comun, pentru prevenirea tâlhăriilor şi a furturilor de bagaje şi din buzunare.

În noaptea de Revelion, în pieţele publice şi în locurile unde se vor organiza focuri de artificii vor fi prezenţi şi lucrători de la structurile pentru situaţii urgenţă.

Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale în locurile publice şi soluţionarea sesizărilor primite de la cetăţeni. Echipajele de jandarmi vor patrula zi şi noapte în perioada Anului Nou, pe arterele intens circulate din Capitală şi din marile oraşe, în zonele aglomerate (gări, autogări, discoteci).

Totodată, jandarmerii montani vor patrula pe traseele turistice şi în zonele unde s-ar putea produce evenimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici