Peste 200 de învăţători din Vaslui au câştigat procese intentate Ministerului Educaţiei Naţionale pentru neplata unor ore

Peste 200 de învăţători din Vaslui au câştigat procesele intentate Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi Inspectoratului Şcolar pentru neplata orelor de sport făcute în anul şcolar trecut, instanţa obligând şcolile să le achite cadrelor didactice echivalentul unui salariu lunar.

246 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de învăţători din Vaslui au câştigat procese intentate Ministerului Educaţiei Naţionale pentru neplata unor ore

Peste 200 de învăţători din Vaslui au câştigat procese intentate Ministerului Educaţiei Naţionale pentru neplata unor ore (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) Vaslui a câştigat în instanţă 30 de procese intentate în toamna anului trecut Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru neplata orelor de sport făcute de învăţători în anul şcolar 2012-2013. În urma sentinţelor date de Tribunalul Vaslui, cele 30 de şcoli vasluiene vizate au de achitat cadrelor didactice de ciclu primar echivalentul a 72 de ore efectuate şi neplătite pe parcursul unui an şcolar.

"Cei peste 200 de învăţători pe care sindicatul i-a reprezentat în instanţă au de încasat echivalentul unui salariu lunar, ceea ce înseamnă vreo 700 de lei. Practic, este vorba de acele ore de educaţie fizică incluse de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar în norma didactică a învăţătorilor, care însă nu au fost şi plătite", a declarat marţi preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ Vaslui, Sorin Ţiplea.

Sindicatele vasluiene din învăţământ susţin că vor intenta şi alte procese pe aceeaşi speţă Ministerului Educaţiei şi ISJ Vaslui, în care reclamanţi vor fi învăţătorii şcolilor din zona municipiilor Bârlad şi Huşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici