Peste 200 de minori români care furau din bancomate, arestaţi în Spania

Poliţia spaniolă a efectuat în ultimele două luni 200 de arestări de minori de naţionalitate română, care au comis, în perioada iulie-noiembrie, furturi din bancomate în oraşul Valencia, relatează cotidianul Las Provincias.

7 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de minori români care furau din bancomate, arestaţi în Spania

Peste 200 de arestări de minori români care furau din bancomate, arestaţi în Spania

Reţeaua a fost anihilată odată cu arestarea a zece adulţi, acuzaţi că au obligat minorii să comită aceste infracţiuni. Potrivit anchetei poliţiei, organizaţia utiliza 24 de minori, cu vârste de până la 17 ani. Majoritatea aveau mai puţin de 14 ani, astfel încât ei nu au putut fi acuzaţi oficial de nici o infracţiune.

Au existat cazuri în care un minor a fost arestat în aceeaşi zi de până la trei ori sau când aceeaşi persoană a fost reţinută de 22 de ori.

Adulţii, cinci bărbaţi şi cinci femei, alegeau pentru fiecare tip de acţiune pe "cei mai potriviţi" copii.

Pentru a comite infracţiunile, minorii se împărţeau în grupuri de câte trei, patru sau cinci. Modul de operare consta în distragerea atenţiei victimei după ce aceasta îşi introdusese codul PIN în bancomat. În acel moment, un alt minor introducea suma maximă posibilă (de obicei 500 de euro) şi retrăgea banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici