Peste 200 de pensionari vasluieni au făcut împrumuturi la CAR ca să-şi cumpere murături

Peste 200 de pensionari din Vaslui au făcut împrumuturi, în ultimele două săptămâni, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) pentru a-şi putea cumpăra din piaţă zarzavaturile şi murăturile necesare pregătirii pentru sezonul rece.

210 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de pensionari vasluieni au făcut împrumuturi la CAR ca să-şi cumpere murături

Peste 200 de pensionari vasluieni au făcut împrumuturi la CAR ca să-şi cumpere murături (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cu împrumuturi ce nu depăşesc 500 de lei, pensionarii vasluieni cu venituri foarte mici au apelat la această formă de finanţare pentru a-şi putea asigura minimum de conserve pentru iarnă. Ajutoarele financiare cu dobândă modică sunt returnate în cel mult un an de zile, în funcţie de pensii.

"Avem peste 200 de cereri venite din partea bătrânilor care se îndatorează pentru a se pregăti pentru iarnă. Trebuie să pună la conservat zarzavat, murături şi să facă dulceţuri, iar veniturile lor lunare nu le permit şi acest efort. Aşa că vasluienii se împrumută cu câteva sute de lei, bani pe care trebuie să-i returneze în lunile care vin", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Traian Pascu, preşedintele CARP Vaslui.

Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui se aşteaptă ca numărul cererilor să crească în perioada următoare, având în vedere că pensionarii vor avea de achitat facturile la căldura furnizată în acest sezon rece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici