Peste 200 de piloţi şi paraşutişti şi 120 de aeronave, la Bucharest International Air Show 2015

Peste 200 de piloţi şi paraşutişti şi 120 de aeronave civile şi militare vor face spectacol la Bucharest International Air Show (BIAS) 2015, sâmbătă, pe Aeroportul Băneasa, unde se deschide, de vineri, o expoziţie de aviaţie generală.

2782 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de piloţi şi paraşutişti şi 120 de aeronave, la Bucharest International Air Show 2015

Peste 200 de piloţi şi paraşutişti şi 120 de aeronave, la Bucharest International Air Show 2015 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ce-a de-a şaptea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România reuneşte 120 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti.

Invitaţi speciali ai BIAS 2015 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care revin la Bucureşti cu un spectacol de elită mondială, celebrii aşi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), experţii incontestabili în acrobaţii aeriene cu avionul de luptă Eurofighter Typhoon, dar şi acrobaţii aerului Baltic Bees (Letonia).

Turkish Stars reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice. Trupa a obţinut statutul de escadrilă în 1993 şi este considerată cea mai tânără echipă supersonică de acrobaţii aeriene din lume.

Royal Air Force Typhoon Display Team face parte din Forţele Aeriene ale Marii Britanii şi participă la cele mai importante show-uri aeriene din lume cu supersonicul Eurofighter Typhoon FGR4, un avion de luptă multirol, utilizat pentru întreg spectrul de operaţiuni aeriene de către forţele aeriene ale Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Spaniei, Arabiei Saudite etc.

Baltic Bees este formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, executând manevre artistice de maximă dificultate.

La spectacolul aerian participă celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană, dar şi Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic.

Una dintre suprizele acestui an o reprezintă participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care reprezintă Forţele Aeriene ale Pakistanului. Aceştia vor evolua cu o aeronavă Super-Mushshak, având o alta, identică, expusă la sol, pentru public.

Pe parcursul evenimentului, evoluează, de asemenea, numele consacrate din elita acrobaţiei aeriene a României: Iacării Acrobaţi, TAROM, Aeroclubul României - Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

De asemenea, la spectacolul aerian participă aeronave aparţinând structurilor de aviaţie ale Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului de Interne.

La BIAS 2015 evoluează şi profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române, la manşa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Şoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan şi Antonov AN 30. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian executate de Forţele Aeriene.

Începând de vineri dimineaţa, pe Aeroportul Băneasa se deschide pentru public cea de-a patra ediţie a expoziţiei de aviaţie generală - General Aviation Exhibition, unde producători şi proprietari de aeronave, precum şi furnizori de servicii de aviaţie generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.

Totodată, spectatorii au ocazia să vadă expuse la sol, în cadrul General Aviation Exhibition, aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, dar şi un elicopter militar Puma M.

BIAS 2015 se încheie în cursul serii de sâmbătă, când, începând cu ora 22.00, Cristi Minculescu & Iris susţin un super-concert pe Aeroportul Băneasa

Intrarea publicului la BIAS este liberă, dar nu se asigură parcare. Accesul se face prin Romaero. Organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780, 783).

Evenimentul este organizat de Ministerul Transporturilor - Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Clubul Sportiv AIBO şi Ministerul Economiei - Romaero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici