Peste 200 de sindicalişti Blocului Naţional Sindical au protestat la Alba Iulia, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor | FOTO

Peste 200 de sindicalişti membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat, joi, în Piaţa Ion I. C. Brătianu din faţa Prefecturii Alba, faţă de decizia Guvernului de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

164 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de sindicalişti Blocului Naţional Sindical au protestat la Alba Iulia, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor | FOTO

Peste 200 de sindicalişti Blocului Naţional Sindical au protestat la Alba Iulia, nemulţumiţi de transferul contribuţiilor | FOTO

Protestatarii s-au adunat, joi, la Alba Iulia, manifestându-se zgomotos, cu vuvuzele, şi scandând în mai multe rânduri ”Hoţii” şi ”Jos Guvernul”.

Sorin Tomescu, vicepreşedintele BNS, filiala Alba, a declarat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsurile fiscale luate de Guvern, dar mai ales de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

”Protestăm faţă de OUG dată de Guvern, respectiv trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Nu suntem de acord cu această măsură, mai ales că Guvernul a încălcat tratatele şi acordurile semnate cu Uniunea Europeană, deşi a avut semnale de la organismele internaţionale că măsura este greşită (...) Noi vom continua cu aceste mitinguri şi pichetări şi sperăm să se trezească Guvernul în ultimul ceas şi să revină la ceea ce a fost. Nu mi se pare normal ca prin această măsură să bulverseze o ţară întreagă. Toată lumea este neliniştită, toată lumea îşi face calcule. Se pierde, nu se pierde. Până la urmă de ce a vrut să dea această ordonanţă? Pentru cine?”, a spus Sorin Tomescu.

De asemenea, un alt sindicalist a declarat că guvernanţii ar trebui să fie mai sensibili cu poporul pentru că s-ar putea ”să se mai întoarcă roata”.

”Noi suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care se încearcă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Pentru asta protestăm, fiindcă salariile din ianuarie 2018 nu vor mai fi mărite, cum s-a preconizat, scumpirile sunt toate în lanţ, începând cu alimentaţie, curent, gaz şi aşa mai departe”, a spus acesta.

Sindicaliştii din Alba au susţinut că în cazul în care nu se va abroga OUG de modificare a Codului Fiscal, protestele vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici