Peste 25.000 de parfumuri contrafăcute, descoperite la vama Giurgiu

Peste 25.000 de parfumuri contrafăcute în valoare de aproximativ 700.000 de euro au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la vama Giurgiu, acestea fiind ascunse într-un tir care, potrivit documentelor, transporta piese "Dacia" din Turcia pentru o societate din România.

400 afișări
Imaginea articolului Peste 25.000 de parfumuri contrafăcute, descoperite la vama Giurgiu

Peste 25.000 de parfumuri contrafăcute, descoperite la vama Giurgiu (Imagine: Mediafax Foto)

Paul L.şi Vasile U., ambii în vârstă de 44 ani, care conduceau un autocamion, s-au prezentat, vineri dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, camionul transporta piese "Dacia" din Turcia pentru o societate din România, se arată într-un comunicat comun al Poliţiei de Frontieră şi Autorităţii Naţionale a Vămilor remis, sâmbătă, presei.

Având suspiciuni în legătură cu încărcătura tirului şi în baza unor informaţii primite de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Giurgiu, poliţiştii de frontieră au chemat inspectorii vamali pentru efectuarea, în comun, a unui control amănunţit al maşinii.

În urma controlului au fost descoperite sute de cutii de carton ce conţineau 25.472 de flacoane cu apă de parfum şi de toaletă purtând însemnele unor mărci cunoscute. Acestea erau ascunse în tir prin metoda "capac", după marfa declarată şi prezentată în documentele de însoţire.

Dacă ar fi fost vândute pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totala a parfumurilor s-ar fi ridicat la peste 2,6 milioane de lei (aproximativ 700.000 de euro), precizează sursele citate.

"Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.383/2003 şi a Legii nr. 344 / 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, în vederea trimiterii spre expertizare, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări în cauza, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se arată în finalul comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici