Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit online în primele trei săptămâni de la integrarea serviciului în platforma Ghişeul.ro, a anunţat marţi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

127 afișări
Imaginea articolului Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Potrivit unui comunicat al ADR, peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit, online, ca urmare a interconectării platformei Ghişeul.ro cu hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, interconectare finalizată în urmă cu trei săptămâni.

În aceeaşi perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în hub-ul MAI, majoritatea covârşitoare fiind realizate pe baza credenţialelor de utilizator în platforma Ghişeul.ro.

„Prin Ghişeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând şi de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă şi sigură, cetăţenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghişeul.ro şi de un card bancar”, a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR.

De la începutul anului 2023, peste 150.000 de români şi-au făcut cont Ghişeul.ro. De asemenea, în acelaşi interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacţii online, fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici