Peste 30.000 oameni au participat la slujba de Înviere în Bucureşti

Peste 30.000 de oameni au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la slujba de Înviere din Capitală, aproape 7.000 dintre aceştia venind să ia Lumină pe Dealul Patriarhiei, de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, potrivit estimărilor autorităţilor.

337 afișări
Imaginea articolului Peste 30.000 oameni au participat la slujba de Înviere în Bucureşti

Peste 30.000 oameni au participat la slujba de Înviere în Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ca în fiecare an, cei mai mulţi credincioşi - de la copii de câţiva ani la bătrâni - au mers la slujba de la Catedrala Patriarhală, unde vremea care s-a răcit brusc în cursul serii şi ameninţarea ploii nu i-au împiedicat pe oameni să meargă la Înviere.

Majoritatea participanţilor, ieşită din casă strict pentru a lua Lumină, nu a asistat la întreaga slujbă, care s-a încheiat în jurul orei 3.00. Astfel, cele mai multe grupuri de credincioşi şi-au făcut drum înapoi spre casă pe la 1.00-1.30.

În acest context, în cuvântul său către credincioşi, PF Daniel a spus că Lumina Învierii înseamnă şi "lumina" din fapte. "Să fim alături de cei în suferinţă şi să răspândim Lumină în jurul nostru prin fapte bune", spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cei rămaşi să asiste la întreaga slujbă au aşteptat ca preoţii să sfinţească bucatele aduse la biserică, marcând astfel încheierea postului şi dând dezlegare "la dulce". O parte a acestora au şi ciocnit la biserică primele ouă de Paşte din 2013, cu salutul "Hristos a înviat!", "Adevărat a înviat!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici