Peste 300 de hectare de teren şi faleza Portului Corabia, inundate în urma revărsării Dunării

Peste 300 de hectare de teren au fost inundate, miercuri dimineaţă, iar faleza Portului Corabia se află sub apă, după ce Dunărea s-a revărsat, cota de pericol fiind depăşită la staţia hidrometrică de la Corabia.

106 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de hectare de teren şi faleza Portului Corabia, inundate în urma revărsării Dunării

Peste 300 de hectare de teren şi faleza Portului Corabia, inundate în urma revărsării Dunării (Imagine arhivă: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a depăşit cota de pericol la staţia hidrometrică de la Corabia, debitul fluviului ajungând la 11.700 de metri cubi pe secundă.

În urma revărsării Dunării, în oraşul Corabia au fost inundate 75 hectare de păşune, proprietate a primăriei, faleza portului fiind şi ea acoperită de ape.

De asemenea, în comuna Gârcov 223 de hectare de păşune aflate în zona inundabilă, un pod şi două podeţe au fost afectate de inundaţii.

Conform ISU Olt, situaţia este monitorizată de specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, precum şi de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea.

Potrivit unei noi avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sectoarele Calafat-Zimnicea (aferente judeţelor Dolj, Olt, Teleorman) şi Hârşova-Galaţi (aferente judeţelor Constanţa, Brăila şi Galaţi) ale Dunării vor fi, până luni 28 iunie, ora 16.00, sub o avertizare cod portocaliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici