Peste 33.000 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă

Peste 33.000 de locuri de muncă au fost oferite la nivel naţional, joi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

546 afișări
Imaginea articolului Peste 33.000 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă

Peste 33.000 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă

Evenimentul a avut loc în 98 de localităţi din întreaga ţară, unde peste 2.300 de agenţi economici au oferit locuri de muncă în diferite domenii, cele mai multe oferte fiind în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea echipamentelor electrice, lucrări speciale de construcţii, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, industria construcţiilor metalice, industria alimentară.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la nivel naţional "24.839 de persoane au participat la această acţiune, dintre care 14.505 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării 6.693 de absolvenţi, iar 407 au fost încadraţi."

La evenimentul organizat în Capitală de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 151 de agenţi economici au depus 5.772 de oferte de angajare.

"Cunoscând care sunt beneficiile angajatorilor, se poate negocia altfel un salariu. Tinerii trebuie să se informeze şi să cunoască ce fac autorităţile pentru sprijinirea tuturor categoriilor defavorizate, inclusiv cea a tinerilor", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Ministrul Muncii le-a vorbit angajatorilor despre noile măsuri care vor intra în vigoare la 1 decembrie 2016 cu privire la stimularea ocupării forţei de muncă.

"Stimulentele există la nivelul vechi chiar şi acum. Ele sunt în vigoare la acel nivel mai scăzut. Noi prin ordonanţă aproape le-am dublat la 900 de lei de la 1 decembrie. (...) Vorbind cu angajatorii, am observat că doar o parte ştiu cum îi ajută statul. Avem totuşi un interval de timp în care putem remedia acest lucru printr-o campanie bună", a mai spus Dragoş Pîslaru.

49% din posturile oferite în Bucureşti au fost pentru muncitori calificaţi, 17% pentru muncitori necalificaţi, 29,4% din oferte au fost pentru persoane cu studii medii şi 4,6% pentru cele cu studii superioare.

"Am venit să îmi caut un job, dar sincer nu ştiu ce caut. Orice, dacă o să văd o ofertă care mă tentează, o să accept. Contează şi salariul, dar şi timpul petrecut la locul de muncă. Nu mi-ar plăcea să fac deplasări. Din ofertele pe care le-am văzut până acum, nu m-a atras nimic în mod deosebit, dar mai sunt o mulţime pe care încă nu le-am văzut", a declarat pentru MEDIAFAX o persoană prezentă la eveniment.

Preşedintele ANOFM, Marcel-Dumitru Miclău, a declarat că la Bursa generală a locurilor de muncă din luna aprilie au fost selectate peste 1.900 de CV-uri, fiind angajate aproape 1.200 de persoane, adică un procent de aproape 60%.

"La nivel de ţară suntem la un nivel de peste 30 la sută, cu accente pe zonele de dezvoltare, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa. Acolo procentul e de 60-70%", a spus preşedintele ANOFM.

Din anul 1994 până în prezent, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a organizat 71 de ediţii ale Bursei locurilor de muncă. Ediţia de joi a fost cea de-a 72-a ediţie a Bursei locurilor de muncă, respectiv a 20-a Bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici