Video Peste 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la Bacău - VIDEO

Peste 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, a căror valoare se ridică la 70.000 de euro, au fost confiscate într-o singură zi de poliţiştii şi vameşii din Bacău în urma unei acţiuni de combatere a transportului şi comerţului ilicit cu mărfuri.

162 afișări

Potrivit unui comunicat remis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău, poliţiştii au descoperit, joi, în trafic, în urma unei acţiuni de combatere a transportului şi comerţului ilicit cu mărfuri, cinci şoferi care transportau peste 35.000 de pachete cu ţigări din Rusia, Republica Moldova şi Ucraina, fără documente legale de provenienţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Valoarea celor peste 35.000 de pachete cu ţigări a fost estimată la 70.000 de euro.

Directorul coordonator al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bacău, Valentin Grosu, a declarat că cei cinci bărbaţi de la care au fost confiscate ţigările erau cărăuşi, iar contra sumei de 600 de lei aceştia transportau marfa de la distribuitor la destinatar.

Ţigările au fost confiscate, iar cei cinci au fost amendaţi cu câte 50.000 de lei.

Totodată, Valentin Grosu a afirmat că traficanţii se adaptează în funcţie de organele de control, precizând că vameşii se aşteaptă ca transporturi de mari proporţii cu ţigări de contrabandă să intre în ţară.

"Dacă până acum găseam ţigări în maşini cu geamuri fumurii şi staţii, acum sunt autoturisme normale. Există informaţii în acest moment în ceea ce priveşte transporturile mari. Acestea sunt monitorizate şi pregătim acţiuni de anihilare", a declarat directorul Direcţiei Vamale din Bacău.

În primele luni ale acestui an, poliţiştii şi vameşii băcăuani au confiscat aproximativ 190.000 de pachete de ţigări şi alte mărfuri fără documente legale de provenienţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici