Peste 36.000 de candidaţi, la proba scrisă a concursului de titularizare

Peste 36.000 de candidaţi, care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice, au fost înscrişi la proba scrisă de marţi a concursului de titularizare în învăţământ, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 6.000 de posturi sau catedre vacante.

270 afișări
Imaginea articolului Peste 36.000 de candidaţi, la proba scrisă a concursului de titularizare

Peste 36.000 de candidaţi, la proba scrisă a concursului de titularizare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de luni al Ministerului Educaţiei, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate se va desfăşura marţi, începând cu ora 10.00, în 97 de centre de concurs constituite la nivel naţional.

La acestă probă au fost înscrişi cei 36.587 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 28 iunie.

Iniţial, în perioada 8-17 mai, s-au înscris la concurs 38.554 de candidaţi, dintre care 4.964 de educatoare şi profesori pentru învăţământ preşcolar, 4.747 de învăţători şi profesori pentru învăţământ primar, 3.962 de profesori de limba şi literatura română, 3.243 de profesori de educaţie fizică şi sport şi 2.618 profesori de limba şi literatura engleză.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural, a mai precizat ministerul.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar -1.248, învăţători/profesori pentru învăţământ primar -1.122, educaţie fizică şi sport - 344, matematică - 318 şi limba engleză - 261.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe vizuale grave.
Subiectele şi traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 148 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2013.ro<http://subiecte2013.ro.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru 5 august.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în zilele de 5 august, până la ora 21.00, respectiv 6 august, până la ora 15.00.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august, iar repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată, în data de 14 august.

Ministerul Educaţiei precizează că profesorii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2013, au avut posibilitatea de a folosi acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici