Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în perioada sărbătorilor de Paşte

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona zilnic în perioada sărbătorilor de Paşte, pentru prevenirea infracţiunilor violente şi pentru intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

87 afișări
Imaginea articolului Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în perioada sărbătorilor de Paşte

Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea în perioada sărbătorilor de Paşte (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Vicepremierul Gabriel Oprea a spus că, începând de vineri, numărul poliţiştilor aflaţi la serviciu va fi suplimentat, zilnic, cu aproape 11.000.

"Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vizează asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, în special a celor cu violenţă, şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, incluzând aici şi intervenţiile medicale ale SMURD. Alte priorităţi ale dispozitivelor mobilizate de sărbători sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de frontieră", a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

De asemenea, 1.800 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de 6.800 de poliţişti de ordine publică, vor fi în stradă, întrucât se aşteaptă ca, începând de vineri, valorile de trafic să crească semnificativ, având în vedere că mulţi români îşi petrec minivacanţa în staţiuni montane sau la rude din alte localităţi.

Pentru asigurarea intervenţiilor medicale de urgenţă vor fi disponibile, în fiecare zi din perioada sărbătorilor de Paşte, 285 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă. De asemenea, 13 elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura misiunile aero-medicale.

Echipajele de jandarmi vor fi suplimentate, urmând ca zilnic să fie în misiuni peste 6.000 de jandarmi, care vor acţiona, în principal, în apropierea bisericilor, a mănăstirilor, acolo unde se vor desfăşura manifestări religioase, dar şi în zonele considerate periculoase.

În staţiuni şi pe traseele turistice vor fi mobilizaţi 259 de jandarmi montani, care vor fi pregătiţi să intervină alături de salvamontişti.

În noaptea de Înviere, peste 2.300 de pompieri vor fi în misiune în zona mănăstirilor şi a bisericilor unde se vor oficia slujbele de Paşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici