Peste 4,5 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina, potrivit ONU. Ţările care au acceptat refugiaţi

Peste 4,5 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, pe 24 februarie, majoritatea trecând graniţele în ţările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), citat de CNN.

868 afișări
Imaginea articolului Peste 4,5 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina, potrivit ONU. Ţările care au acceptat refugiaţi

Peste 4,5 milioane de refugiaţi au părăsit Ucraina, potrivit ONU. Ţările care au acceptat refugiaţi

"Escaladarea conflictului din Ucraina a provocat victime în rândul civililor şi distrugerea infrastructurii civile, forţând oamenii să îşi părăsească locuinţele în căutarea de siguranţă, protecţie şi asistenţă", a declarat UNHCR într-un comunicat.

Polonia a primit cel mai mare număr de refugiaţi, cu aproape 2,6 milioane de persoane. România, Ungaria şi Republica Moldova au acceptat împreună aproape 2 milioane de refugiaţi ucraineni.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici