Peste 40 de localităţi din Arad, Hunedoara şi Timiş nu au curent electric din cauza vijeliilor

Peste patruzeci de localităţi din judeţele Arad, Hunedoara şi Timiş au rămas fără curent electric, în urma vijeliilor din noaptea de luni spre marţi.

33 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de localităţi din Arad, Hunedoara şi Timiş nu au curent electric din cauza vijeliilor

Peste 40 de localităţi din Arad, Hunedoara şi Timiş nu au curent electric din cauza vijeliilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi după-amiază, de Enel Distribuţie Banat, printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductoare rupte din cauza copacilor căzuţi pe liniile electrice aeriene.

În judeţul Arad, au rămas nealimentate parţial şapte linii electrice de medie tensiune. În majoritatea cazurilor, vântul a rupt crengi de copaci, care au căzut peste liniile electrice.

Astfel, marţi după-amiază, în judeţ erau afectate 27 de posturi de transformare, astfel că au rămas fără energie electrică nouă localităţi din zona Semlac.

În judeţul Hunedoara, au rămas nealimentate total cinci linii electrice, afectând alimentarea a 22 de localităţi din zonele Orăştie şi Simeria.

În Timiş, au rămas nealimentate parţial cinci linii electrice de medie tensiune, afectând zece localităţi din zona Ceacova şi Buziaş.

"Încă de la apariţia primelor avarii, toate echipele Enel Distribuţie Banat din zonele afectate au fost mobilizate pentru a acţiona în vederea remedierii, în cel mai scurt timp posibil, a tuturor defecţiunilor", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, se estimează că, în jurul orei 16.00, alimentarea cu energie electrică va putea fi reluată în toate zonele afectate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici