Peste 40 de oraşe în competiţia Oraşul Reciclării 2015. Câştigătorii vor fi anunţaţi în septembrie

Un număr de 46 de oraşe, având în total 5 milioane de locuitori, s-au înscris anul acesta în competiţia Oraşul Reciclării, care se va derula timp de şase luni, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în septembrie, informează organizatorul, Eco-Rom Ambalaje.

244 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de oraşe în competiţia Oraşul Reciclării 2015. Câştigătorii vor fi anunţaţi în septembrie

Peste 40 de oraşe în competiţia Oraşul Reciclării 2015. Câştigătorii vor fi anunţaţi în septembrie (Imagine: Marius Ionut/Mediafax Foto)

Eco-Rom Ambalaje a lansat cea de-a treia ediţie a competiţiei Oraşul Reciclării, adresată primăriilor municipalităţilor din România. Timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară vor încerca să arate că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.

Numărul primăriilor înscrise în concursul aflat la cea de-a treia ediţie a crescut de la 20 în 2012 la 46 anul acesta.

Cele 46 de municipii şi oraşe înscrise în competiţia reciclării sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de Oraşul Reciclării şi marele premiu: un parc tematic în valoare de 12.000 euro - un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea se va bucura, timp de o săptămână, de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării, prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.

Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro.

Cei peste 5 milioane de locuitori din cele 46 de oraşe înscrise în competiţie pot separa deşeurile de hârtie, sticlă, plastic şi metal prin intermediul a peste 10.200 de containere colorate pe care le au la dispoziţie.

Competiţia Oraşul Reciclării se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.

La cele două ediţii anterioare ale competiţiei câştigătoare au fost oraşele Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici