Peste 5.150 de contestaţii la bacalaureat în Bucureşti

Peste 5.150 de contestaţii au fost depuse la comisia de bacalaureat din Capitală, din care cele mai multe au fost la Limba şi literatura română -1.804 şi Matematică - 1.530, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

170 afișări
Imaginea articolului Peste 5.150 de contestaţii la bacalaureat în Bucureşti

Peste 5.150 de contestaţii la bacalaureat în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Banu, în acest an au fost înregistrate cu 2.000 de contestaţii mai puţin decât în 2007, când la 24.012 candidaţi prezenţi la examenul de bacalaureat, au fost înregistrate 7.100 de contestaţii.

În acest, la examenul de bacalaureat au fost prezenţi 26.111 candidaţi şi s-au înregistrat 5.157 de contestaţii, a precizat Banu.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat sesiunea iunie-iulie au fost afişate sâmbătă. Candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi au media generală minimum 6 se consideră promovaţi la examenul de bacalaureat.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 18 august şi 1 septembrie, la aceasta putând participa candidaţii care nu au promovat în sesiunea iunie-iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici