Peste 50 de muncitori chinezi de pe un şantier din Iaşi au protestat, cerând salarii mai mari

Peste 50 de muncitori chinezi care lucrează pe un şantier din centrul Iaşiului au protestat, sâmbătă după-amiază, în zona unde îşi desfăşoară activitatea, cerând salarii mai mari, iar doi dintre lucrători au necesitat îngrijiri medicale, după ce agenţii de pază au folosit spray-uri lacrimogene.

689 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de muncitori chinezi de pe un şantier din Iaşi au protestat, cerând salarii mai mari

Peste 50 de muncitori chinezi de pe un şantier din Iaşi au protestat, cerând salarii mai mari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muncitorii chinezi s-au adunat în zona şantierului Palas din Iaşi, cerând reprezentanţilor firmei chineze aflaţi la faţa locului majorarea salariilor, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Angajaţii chinezi au spus că lucrează în condiţii grele, iar lefurile pe care le primesc nu sunt pe măsura muncii depuse.

La un moment dat, între muncitori şi reprezentanţii firmei din China care i-au adus în România a izbucnit un conflict, iar pentru calmarea situaţiei a fost necesară intervenţia agenţilor care asigură paza şantierului. Agenţii au folosit spray-uri lacrimogene, doi dintre muncitorii chinezi având nevoie de îngrijiri medicale.

La faţa locului au sosit şi mai mulţi jandarmi ieşeni, care au reuşit dispersarea grupului de protestatari.

Conducerea complexului imobiliar Palas din Iaşi susţine că acest conflict este o problemă internă a firmei de recrutare chineză şi că intervenţia agenţilor de pază a fost necesară pentru menţinerea calmului.

Pe şantierul Palas din Iaşi lucrează câteva zeci de muncitori chinezi, cazaţi în incinta complexului.

La începutul lunii august, patru muncitori de origine chineză care lucrează pe acelaşi şantier au fost răniţi după ce o platformă de beton a căzut peste ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici