Video Peste 50 de percheziţii ale DIICOT în cadrul unei anchete privind contrabanda cu ţigări

Peste 50 de percheziţii au fost făcute în Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ, în cadrul unei investigaţii a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) privind contrabanda cu ţigări din Ucraina şi R. Moldova.

178 afișări

Contrabandiştii, coordonaţi de bucureşteanul Paul Iova, au fost monitorizaţi, iar în cadrul acţiunilor autorităţilor au fost capturate peste 10.000.000 de ţigarete de (500.000 de pachete de diferite mărci provenienţă din Republica Ucraina şi Republica Moldova).

Valoarea prejudiciului, doar pentru ţigările capturate, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).

Vineri, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava au procedat la destructurarea unei importante grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigarete de provenienţă Republica Ucraina şi Moldova, informează, vineri, Biroul de presă al Direcţiei.

Investigaţiile au relevat faptul că ţigările erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani, membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti, judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna.

Liderul acestei grupări infracţionale este Paul Iova, zis Ion Petrişor, în vârstă de 48 ani, din municipiul Bucureşti.

Pentru destructurarea grupării şi completarea probatoriului au fost efectuate simultan un număr de 50 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ, iar la sediul DIICOT Suceava urmează a fi duse pentru audieri 55 persoane.

Investigaţiile sunt efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul I.P.J. Suceava sprijinit de Serviciul Coordonare Echipe Mobile din cadrul A.N.V.
Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul IGPR - IPJ Suceava, IGPFR, IJPF Suceava, BCCO Constanţa, SCCO Covasna şi SCCO Neamţ, IGJR - Brigada Mobilă, IJJ Suceava, IJJ Botoşani, SIR al. IPJ Suceava şi SASI al IGPFR.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii au fost asigurate de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, SJIPI Botoşani, SJIPI Suceava, SSOI Suceava, DOS şi Direcţia Judeţeană a SRI Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici