Video Peste 50 de studenţi au pichetat sediul Ministerului Educaţiei

Peste 50 de studenţi de la Uniunea Naţională a Studenţilor au pichetat, luni, sediul Ministerul Educaţiei, cerând ministrului Daniel Funeriu încheierea unui protocol care să prevadă respectarea drepturilor referitoare la burse, tabere şi consultarea studenţilor în problemele care îi priveşte.

19 afișări

Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ionuţ Poenaru, a declarat, luni, la începutul pichetului că studenţii vor protesta paşnic, deoarece ministrul i-a chemat marţi la întâlnire.

"Renunţăm la proteste doar dacă, marţi, ministrul va încheia cu noi un protocol prin care să ne respecte toate drepturile. Azi (n.r. luni) am decis să protestăm paşnic fără să cerem demisia ministrului, fără să strigăm, dar de mâine vom protesta altfel dacă nu ajungem la un acord cu ministrul", a precizat Poenaru.

UNSR a anunţat că va protesta zilnic, între orele 13.00-14.00, în faţa sediului Ministerului Educaţiei, iar de miercuri în mai multe centre universitare din ţară (Craiova, Timişoara, Iaşi, Bacău, Reşiţa, Târgu Jiu, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti), pentru apărarea drepturilor studenţilor din România, dacă în urma discuţiilor de marţi nu li se rezolvă cererile.

Studenţii cer majorarea burselor, creşterea bugetului pentru tabere, ei fiind nemulţumiţi că nu au fost consultaţi privind Legea educaţiei

Ministerul Educaţiei a arătat însă că protestele sunt nejustificate şi a precizat că fondul pentru bursele studenţeşti nu s-a redus, fiind la nivelul celui din 2009, dar că universităţile decid cunatumul efectiv al burselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici