Peste 50 de TIR-uri, blocate de sâmbătă în Vama Albiţa, pe sensul de intrare în ţară

Peste 50 de TIR-uri sunt blocate, duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în ţară, majoritatea încă din cursul zilei de sâmbătă, după ce autorităţile vamale nu au deszăpezit poarta de intrare în ţară dinspre Republica Moldova.

184 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de TIR-uri, blocate de sâmbătă în Vama Albiţa, pe sensul de intrare în ţară

Peste 50 de TIR-uri, blocate de sâmbătă în Vama Albiţa, pe sensul de intrare în ţară (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, autorităţile vamale nu permit intrarea în ţară a autotrenurile de transport marfă pe motiv că porţiunea de drum de câteva sute de metri ce se află în administrarea Vămii Albiţa nu este deszăpezită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, peste 50 de TIR-uri sunt blocate înainte de porţile de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, de altfel cea mai mare vamă cu Republica Moldova de la graniţa de est a României.

"Din câte am înţeles şi noi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa ar fi vorba de o neînţelegere între autorităţi care şi cum să deszăpezească. Pe lângă drumul înzăpezit, există şi un autotren care a derapat şi a ajuns de-a latul drumului chiar înainte de porţile de control, depunându-se eforturi pentru a fi tractat", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Pentru rezolvarea situaţiei din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a trimis un utilaj de deszăpezire în vama vasluiană, după ce şoferii de TIR-uri stau şi aşteaptă să intre în România încă din cursul zilei de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici