Peste 60 de intervenţii ale Inspectoratului General de Aviaţie a MAI, în minivacanţa de Rusalii

  • Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au efectuat 62 de misiuni operative în minivacanţa de Rusalii, printre care salvarea unor persoane aflate în stare gravă, victime ale accidentelor rutiere, sau căutarea a doi copii în judeţul Tulcea.
  • De asemenea, în perioada 18-21 iunie, elicopterele I.G.Av. au efectuat 2 misiuni în cooperare cu Poliţia Română pentru monitorizarea traficului rutier.
93 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de intervenţii ale Inspectoratului General de Aviaţie a MAI, în minivacanţa de Rusalii

Peste 60 de intervenţii ale Inspectoratului General de Aviaţie a MAI, în minivacanţa de Rusalii

„În minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Rusaliior, echipajele Inspectoratului General de Aviaţie au acţionat pentru gestionarea unui număr de 62 de intervenţii, la nivel naţional. Prin intermediul Punctelor de Operare Aeromedicală, dispuse pe întreg teritoriul ţării, au fost efectuate 50 misiuni umanitare, colegii noştri contribuind la salvarea a 48 de persoane aflate în stare gravă, victime ale accidentelor rutiere sau pacienţi care au necesitat a fi transportaţi în alte unităţi spitaliceşti”, transmite Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Sâmbătă, echipajul avionului SMURD Cessna Citation V a efectuat o misiune umanitară pentru transportul a 50.400 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătăţii, către Republica Serbia, pe ruta Bucureşti – Belgrad şi retur.

„O altă misiune importantă, care a presupus atenţie sporită din partea colegilor noştri, a avut loc luni, atunci când echipajul elicopterului din cadrul Punctului Aeromedical Galaţi a fost solicitat să intervină, în sprijinul autorităţilor locale, pentru căutarea şi salvarea a doi copii, în oraşul Isaccea, judeţul Tulcea.
Tot în cursul zilei de luni, 2 elicoptere au acţionat în sprijinul autorităţilor responsabile în gestionarea evenimentului sportiv, din cadrul Turneului Final #EURO2020. Astfel, în contextul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele reprezentative ale Ucrainei şi Austriei, pe stadionul Arena Naţională, o aeronavă SMURD a fost pregătită pentru asigurarea medicală, la Arena Naţională, iar cel de-a doua, pentru monitorizarea aeriană a traseelor de deplasare ale suporterilor”
, anunţă IGAv.

De asemenea, în perioada 18-21 iunie, elicopterele I.G.Av. au efectuat 2 misiuni în cooperare cu Poliţia Română pentru monitorizarea traficului rutier.

Totodată, elicopterele EC-135, aflate în serviciu la Galaţi şi Iaşi, pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităţilor din statul vecin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici