Peste 60 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Cluj, scandând "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie"

Peste 60 de persoane protestează, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, într-un miting spontan, şi scandează "Jos Băsescu” şi "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie", după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

256 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Cluj, scandând "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie"

Peste 60 de persoane protestează în Piaţa Unirii din Cluj, scandând "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având asupra lor steaguri tricolore şi afişe pe care scrie "Jos piratul mincinos", "Jos Băsescu", "Băsescu în puşcărie", "Băsescu, judecata lui Dumnezeu e dreaptă şi Iadul te aşteaptă", "Băsescu - dictator".

Manifestanţii din Piaţa Unirii, printre care membri ai PNL, PSD şi revoluţionari, dar şi Alice Rotta, care a protestat la începutul anului singură împotriva preşedintelui Traian Băsescu, scandează "Jos Băsescu”, "Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta", "Clujule, trezeşte-te!", "Băsescu nu uita, România nu-i a ta", "Ăsta nu e preşedinte, că de 7 ani ne minte", "România, stat poliţienesc", "Veniţi cu noi", "Băsescu, mai rău ca Ceauşescu", "Noi am votat, voi ne-aţi furat" şi "Băsescu şi CCR, aceeaşi mizerie".

Unul dintre manifestanţi a declarat că a votat la referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi este nemulţumit de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

"Eu şi alte 7,5 milioane de români am votat pentru demiterea lui Băsescu, iar CCR îşi bate joc de noi, prin decizia de invalidare a referendumului. Cerem demisia CCR pentru că judecătorii au înmormântat voinţa noastră. Dacă nu demisionează, să se desfiinţeze CCR", a spus acesta.

Mitingul nu este autorizat.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici