Peste 75.000 de refugiaţi ucrainieni, din care aproape 30.000 de copii, se află în România

  • Pe teritoriul României se află 75.081 de cetăţeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii, anunţă, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
  • Preşedintele Autorităţile Naţionale de Protecţie a Copilului anunţă că toţii minorii neînsoţiţi vor fi înregistraţi.
366 afișări
Imaginea articolului Peste 75.000 de refugiaţi ucrainieni, din care aproape 30.000 de copii, se află în România

„Pe teritoriul României se află 75.081 de cetăţeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii. Copiii sunt primii pe lista de priorităţi atât în privinţa intervenţiilor autorităţilor guvernamentale, fie la nivel central, fie la nivel local, cât şi în conjugarea eforturilor cu societatea civilă, ONG-urile specializate din ţară sau care au o vocaţie internaţională şi expertiză internaţională, însă din perspectiva responsabilităţii lor pe care statul român le are faţă de protecţia copilului”, spune Dan Cărbunaru.

Preşedinte Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, Elena Tudor, anunţă că marţi sau miercuri va fi finalizată o procedură foarte clară de înregistrarea tuturor minorilor neînsoţiţi.

„Când spun minori neînsoţiţi, mă refer la minorii care nu sunt însoţiţi de un părinte sau un reprezentant legal. Deci va fi o procedură de înregistrare şi de urmărire. Sunt stabilite etapele concrete prin care un astfel de copil va trebui să le parcurgă şi probabil că aţi văzut cu toţii cum funcţionează la Siret sau la Sighetu Marmaţiei - Poliţia de frontieră înregistrează, trec prin acel spaţiu de înregistrare a minorilor, dar pot fi şi alte organisme, organizaţii nonguvernamentale care pot înregistra. Ulterior sunt îndrumaţi către servicii specializate sunt fie sunt preluaţi de direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului şi plasaţi temporar până se clarifică situaţia într-un serviciu socialsau sunt îndrumaţi către alte servicii, astfel încât să ne asigurăm că ei într-un viitor apropiat beneficiază de toate serviciile de educaţie, de sănătate şi de orice alt serviciu au nevoie”, menţionează Elena Tudor..

Directorul General al Crucii Roşii România, Ioan Silviu Lefter, precizează că organizaţia pe care o reprezintă a trimis până în acest moment Ucraina 44 de tiruri cu ajutoare.

„14 din partea Crucii Roşii române şi restul din partea societăţilor de cruce roşie şi Semilună roşie din lume”, precizează Lefter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici