Peste 8 tone de alimente neconforme retrase de la vânzare şi confiscate de la unităţi de pe litoral

Peste opt tone de produse alimentare neconforme au fost confiscate şi retrase de la vânzare, săptămâna trecută, din unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, inspectorii sanitar-veterinari constănţeni aplicând amenzi de aproape 25.000 de lei.

659 afișări
Imaginea articolului Peste 8 tone de alimente neconforme retrase de la vânzare şi confiscate de la unităţi de pe litoral

Peste 8 tone de alimente neconforme retrase de la vânzare şi confiscate de la unităţi de pe litoral

Peste 200 de operatori din industria alimentară, din cele cinci zone de interes turistic - Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, au fost verificaţi de medici veterinari, împreună cu inspectori delegaţi, în cadrul acţiunii „Comandamentul Sezon Estival 2016”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, au fost controlate 106 restaurante, peste 20 de pizzerii şi unităţi tip fast-food, braserii, unităţi tip bufet, baruri şi beach baruri, cantine, magazine alimentare, cofetării şi patiserii, dar şi două pensiuni.

„În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare, în spaţii neaprobate sau neigienizate, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, transportul de produse alimentare fără autorizaţie sanitară veterinară, precum şi nerespectarea condiţiilor microbiologice de comercializare a produselor alimentare”, precizează DSVSA Constanţa, într-un comunicat de presă.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 25.000 de lei, fiind, totodată, confiscate şi retrase de la vânzare peste 8 tone de carne şi produse din carne, lapte şi produse lactate, peşte şi produse din peşte, ouă, cu o valoare de piaţă în cuantum de aproape 70.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare, potrivit reprezentanţilor DSVSA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici