Peste 80 de persoane, evacuate din două case ocupate abuziv în centrul Capitalei

Peste 80 de persoane, între care şi 38 de copii, au fost evacuate, joi dimineaţă, din două case de pe Bulevardul Pache Protopopescu din Capitală, după ce locuitorii din zonă au reclamat scandalurile şi furturile celor care ocupau ilegal imobilele, transformate într-un focar de infecţie.

120 afișări

Acţiunea a început la ora 6.00, din cele două clădiri, formate din parter şi etaj, fiind evacuate 82 de persoane, dintre care 38 de copii. Aceste persoane erau "cazate" ilegal în cele două case spaţioase de pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 33 - 35, lăsate în paragină de proprietar şi transformate într-un focar de infecţie şi cartier general al bandelor de hoţi, au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

"De nenumărate ori, locuitorii din zonă au semnalat scandalurile, tâlhăriile şi beţiile, mai ales că aceştia se dedau la furturi şi ameninţări la adresa locuitorilor din zonă, care erau îngroziţi şi speriaţi pentru viaţa lor. Pe linia ilegalităţilor comise se număra inclusiv branşarea frauduloasă la reţelele electrice din zonă, cu care sustrăgeau curent pentru folosul propriu, punându-se în pericol grav prin instalaţiile artizanale pe care le-au creat", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Persoanele găsite în cele două imobile au fost identificare de angajaţii Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, pentru depistarea urmăriţilor locali sau generali care se ascund prin case abandonate. Cei 38 de copii au fost preluaţi de angajaţii Direcţiei de specialitate a Primăriei Sectorului 2.

Proprietarul clădirii a primit o amendă de 100.000 de lei pentru că nu au întreţinut imobilul, el nefiind la prima sancţiune de acest fel.

Cele două case au fost închise de către Primăria Sectorului 2, pentru ca cei care au fost evacuaţi să nu se întoarcă să locuiască în aceste imobile, iar branşamentele ilegale la reţelele electrice au fost desfiinţate.

Persoanele evacuate care aveau în acte ultimul domiciliu în Sectorul 2 au fost informate că pot beneficia de sprijin din partea Primăriei Sectorului 2, respectiv copii să fie preluaţi în sistemul de protecţie, iar adulţii că pot merge la Adăpostul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon".

Cei care aveau ultimul domiciliu în acte în alte sectoare ale Capitalei sau în alte localităţi ale ţării au fost îndrumaţi către primăriile de unde provin, pentru a primi sprijin de la aceste instituţii.

Potrivit primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, imobilele abandonate de proprietari care sunt utilizate de infractori sau în sprijinul săvârşirii unor fapte infracţionale ar trebui preluate prin hotărâri de instanţe de către primării, pentru a fi puse la dispoziţia persoanelor fără locuinţe, decizie care ar putea fi luată printr-un proiect de lege.

În urmă cu o săptămână, alte aproximativ 40 de persoane, printre care şi şase copii, au fost evacuate dintr-un imobil din Sectorul 2, pe care-l ocupau ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici