Peste 850 de locuri pentru romi, la admiterea în liceele şi şcolile profesionale din Capitală

Peste 850 de locuri pentru romi au fost alocate la admiterea în liceele şi şcolile profesionale din Capitală pentru anul şcolar 2008 / 2009, iar data limită pentru înscrierea candidaţilor pe locurile speciale este 10 iunie, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

494 afișări
Imaginea articolului Peste 850 de locuri pentru romi, la admiterea în liceele şi şcolile profesionale din Capitală

Peste 850 de locuri pentru romi, la admiterea în liceele şi şcolile profesionale din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti a precizat că din totalul de peste 859 de locuri, 587 sunt pentru liceu, învăţământ de zi (din care 57 de locuri se alocă pentru filiera vocaţională), iar 272 de locuri sunt în şcoli de arte şi meserii.

Candidaţii de etnie romă pot depune dosarele de înscriere - care trebuie să cuprindă, printre altele, şi o recomandare scrisă din partea preşedintelui unei organizaţii civice, culturale, politice a romilor, legal constituită, prin care se atestă apartenenţa candidaţilor la etnia romilor şi nu faptul că fac parte din respectiva organizaţie - până la data de 10 iunie, la ora 16.00.

Pentru primirea dosarelor candidaţilor romi au fost desemnate centre în şase şcoli din Capitală, respectiv Şcoala 3, Şcoala 51, Şcoala 95, Şcoala 133, Şcoala 132 „Grigore Tocilescu” şi Şcoala 279 „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”.

Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti va repartiza candidaţii romi în zilele de 13-14 iunie 2008, la Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, din Calea Plevnei 38-40, după un orar care va fi comunicat din timp. Repartizarea se face în şedinţă publică, în ordinea descrescătoare a mediilor, conform opţiunilor exprimate, potrivit ISMB.

Candidaţii care optează pentru licee vocaţionale şi pentru licee care presupun probe de limba modernă sau de aptitudini vor fi admişi tot în şedinţă publică de repartizare a romilor din zilele de 13 – 14 iunie, dacă promovează probelor în perioadele prevăzute în procedurile de organizare şi defăşurare a admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2008 / 2009.

ISMB menţionează şi că dacă locurile speciale pentru romi nu sunt ocupate, ele vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, declara, în mai, că peste 17.000 de locuri au fost repartizate, în total, prin planul de şcolarizare 2008-2009, pentru admiterea în licee şi şcoli profesionale în Capitală.

Astfel, în anul şcolar viitor vor fi 13.546 de locuri în licee şi 3.808 în şcolile de artă şi meserii, învăţământ de zi. Din totalul locurilor în licee, învăţământ de zi, 1.064 sunt în învăţământul vocaţional.

De asemenea, în învăţământul liceal există 756 de locuri la cursurile fără frecvenţă şi 280 la seral. Şcolile de artă şi meserii au pentru învăţământul seral alocate 168 de locuri, iar pentru învăţământul special, 30 de locuri. Potrivit purtătorului de cuvânt, au mai fost alocate 30 de locuri pentru învăţământul liceal special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici