Peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene, desfiinţate

Peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene vor fi desfiinţate în urma aplicării OUG nr. 77/2013 la Primăria Capitalei, conform unui proiect de hotărâre aprobat miercuri de consilierii generali ai Capitalei.

49 afișări
Imaginea articolului Peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene, desfiinţate

Peste 850 de posturi vacante din structurile municipalităţii bucureştene, desfiinţate

Din totalul posturilor care vor fi desfiinţate, 42 sunt de la nivelul aparatului de specialitate al primarului general.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, în urma aplicării prevederilor OUG nr. 77/2013 la nivelul Municipiului Bucureşti, au fost aprobate 5.826 de posturi, faţă de cele 6.683 de până acum, fiind desfiinţate 857 de posturi. Din cele 5.826 de posturi, 506 sunt de conducere.

Pentru aparatul de specialitate al primarului general, au fost aprobate 985 de posturi, faţă de 1.027, din care 112 posturi de conducere.

În cadrul serviciilor şi instituţiilor publice subordonate primăriei, din 5.654 de posturi existente, au fost aprobate 4.839, prin desfiinţarea unui număr de 815 posturi. Din cele 4.839 de posturi, 394 sunt de conducere.

De asemenea, aparatul de lucru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) are alocate două posturi, care vor rămâne în urma aplicării prevederilor OUG nr. 77/2013.

OUG nr. 77/2013, publicată în Monitorul Oficial în iunie, are ca obiect stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici