Peste 900 de animale aflate în pericol, salvate în 2023 de poliţiştii de la Protecţia Animalelor

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor au salvat, în urma intervenţiilor din 2023, peste 900 de animale şi au dat amenzi de peste 8 milioane de lei, a anunţat sâmbătă IGPR.

89 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de animale aflate în pericol, salvate în 2023 de poliţiştii de la Protecţia Animalelor

Peste 900 de animale aflate în pericol, salvate în 2023 de poliţiştii de la Protecţia Animalelor

În cursul anului 2023, poliţiştii specializaţi în protecţia animalelor din Poliţia Română au desfăşurat peste 9.000 de controale şi acţiuni.

Astfel, aceştia au acţionat pentru salvarea şi extragerea imediată din situaţii de pericol a 916 de animale, fiind emise 441 de ordine de plasare în adăpost.

Pentru neregulile de natură contravenţională constatate, au fost aplicate 15.547 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.252.080 de lei.

Totodată, poliţiştii au întocmit 2.302 dosare penale, au efectuat 90 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice sau la sediul unor entităţi, au organizat 9.406 controale/acţiuni, iar, ca urmare a activităţilor desfăşurate, faţă de 92 de persoane a fost luată o măsură preventivă (reţinere, arestare sau controlul judiciar).

Poliţiştii au efectuat cercetări în 12.582 de petiţii/sesizări şi au intervenit la 656 de sesizări primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, a transmis IGPR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici