Peste 97 la sută dintre elevii înscrişi la bacalaureat au susţinut proba la matematică sau istorie

Peste 97 la sută dintre elevii înscrişi la examenul de bacalaureat au susţinut, miercuri, proba la matematică sau istorie, 49 fiind eliminaţi pentru tentativă de fraudă, a anunţat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

33 afișări
Imaginea articolului Peste 97 la sută dintre elevii înscrişi la bacalaureat au susţinut proba la matematică sau istorie

Peste 97 la sută dintre elevii înscrişi la bacalaureat au susţinut proba la matematică sau istorie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din cei 205.096 elevi înscrişi la proba de miercuri au fost prezenţi 200.213 (97,61 la sută), se arată într-un comunicat de presă al MECTS.

Dintre elevii care au susţinut proba la matematică sau istorie, 49 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, din care 17 în Bucureşti.

Aproape 4.900 de elevi nu s-au prezentat la proba de miercuri, cei mai mulţi fiind din Bucureşti (463), Galaţi (304) şi Cluj (287).

La proba obligatorie a profilului, 80 la sută dintre candidaţii înscrişi au optat pentru matematică şi 20 la sută pentru istorie.

Ultima probă a examenului de bacalaureat va fi susţinută vineri, la care s-au înscris 208.025 elevi. La proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 31.083 de elevi au optat pentru susţinerea testului scris la fizică, 82.103 la biologie, 16.067 la chimie, 59.315 la geografie, 1.702 la logică, 2.502 la psihologie, 4.012 la economie, 1.925 la filozofie, 1.684 la sociologie şi 7.663 la informatică.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, putând fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Ministerul Educaţiei a pecizat că se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta va fi rotunjită la 6.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici