Peste două sute de localităţi, fără curent electric din cauza ninsorilor şi a chiciurei

Peste două sute de localităţi nu aveau curent electric, luni la prânz, din cauza ninsorilor şi a chiciurei care au afectat infrastructura de distribuţie a Electrica SA şi pe cea a altor trei operatori.

1 afișare
Imaginea articolului Peste două sute de localităţi, fără curent electric din cauza ninsorilor şi a chiciurei

Peste două sute de localităţi, fără curent electric din cauza ninsorilor şi a chiciurei

Potrivit unui comunicat al Electrica SA, la ora 11:00 erau fără energie electrică 137 de localităţi din judeţele Vrancea - 64, Prahova - şapte, Galaţi - 28, Dâmboviţa - o localitate, Brăila - trei, Giurgiu - 15.  Numărul localităţilor rămase fără energie electrică în judeţul Buzău a crescut, luni după-amiază, la 35. Chiciura groasă depusă pe instalaţii a dus la ruperea a şapte stâlpi, în judeţele Galaţi şi Vrancea.

Comaprativ cu situaţia de la ora 8:00, numărul instalaţiilor avariate a crescut, echipele din teren raportând defecţiuni la 507 posturi de transformare, 33 de linii aeriene de medie tensiune şi patru linii aeriene de 110 KV.

Intervenţia celor 102 echipe Electrica este îngreunată, în continuare, de drumurile înzăpezite şi de ceaţa densă. Accesul specialiştilor la instalaţii se face cu dificultate, iar identificarea zonelor cu defecte este întârziată de vizibilitatea redusă.

Sursa citată a adăugat că în zona de activitate a E.ON Moldova sunt 30 de localităţi fără energie electrica, în cea a ENEL Dobrogea sunt 35, iar în aria de actvitate a CEZ Oltenia sunt 21 de localităţi în care avariile au provocat întreruperea furnizării de energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici