Peste o sută de persoane au protestat în faţa sediului central al Poştei Române

Peste 100 de persoane au protestat, miercuri, timp de aproximativ o oră, în faţa sediului central al Poştei Române, unde au cerut demisia conducerii, din cauza salariilor mici în raport cu volumul mare de muncă şi a condiţiilor proaste de lucru.

93 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de persoane au protestat în faţa sediului central al Poştei Române

Peste o sută de persoane au protestat în faţa sediului central al Poştei Române (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Sindicaliştii cer demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe şi a oamenilor aduşi de aceştia. Totodată, sindicaliştii solicită creşterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Cei aproximativ o sută de protestatari, angajaţi ai Poştei Române, au îndreptat majoritatea lozincilor împotriva directorului general Ion Smeeianu, pe care îl acuză de situaţia grea, din punct de vedere financiar, în care se află compania.

Protestatarii au strigat, printre altele, "Jos Smeeianu", "Smeeianu minicinos, jos, jos, jos!", "Hoţii!" şi "Ieşi afară, javră ordinară!".

Mulţi dintre manifestanţi au venit la protest îmbrăcaţi în uniformele de serviciu. Aceştia s-au plâns de faptul că primesc salarii de 600 de lei, bani pe care îi câştigă în condiţii grele de muncă şi că nu pot trăi cu aceste sume.

"Sunt factor poştal şi sunt sigur că salariul pentru care muncesc este mai mic decât al unei persoane care mătură strada", a spus unul dintre protestatari.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, l-a acuzat pe directorul Smeeianu că singura politică pe care o duce constă în reducerea cheltuielilor prin intermediul disponibilizării de personal şi îngheţarea posturilor şi că, pentru obţinerea de fonduri, ar fi încercat să introducă în oficiile poştale jocuri de noroc electronice şi spoturi publicitare audio.

Pichetul de la sediul Poştei Române a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, care a anunţat patru zile de proteste.

Astfel, după protestul de miercuri, care a fost organizat atât în Bucureşti, cât şi la prefecturile din ţară, o nouă acţiune va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde, potrivit organizatorilor, urmează să se strângă aproximativ 5.000 de oameni.

Marţi, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

Brătianu a anunţat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o "amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor", iar în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii structurilor de conducere, vor intra în greva foamei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici