Peste o sută de persoane au protestat, la Târgovişte, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană

Peste o sută de persoane au protestat, sâmbătă, la Târgovişte, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, mărşăluind prin centrul oraşului.

123 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de persoane au protestat, la Târgovişte, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană

Peste o sută de persoane au protestat, la Târgovişte, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit protestatarilor, acţiunea, prima de acest fel din oraş, a fost promovată pe reţelele de socializare.

"A fost prima manifestare de nemulţumire pe această temă desfăşurată la Târgovişte, un protest profund paşnic. Am fost peste o sută de persoane, am protestat în Piaţa Triocolorului din centrul oraşului faţă de proiectul Roşia Montană. Am scandat împotriva exploatării cu cianuri, ne-am mobilizat pe mai multe reţele de socializare şi spunem că Roşia Montană reprezintă un simbol al luptei împotriva corupţiei din Romania. Au fost şi copii la protest, care au purtat pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare cu cianuri. Vom continua acţiunile", a declarat iniţiatorul protestului, Valentin Grigore.

Participanţii la protest au avut steaguri şi pancarte pe scria "Legea distrugerii - nu şi în numele meu", "Nu ne trataţi cu cianură", "Salvaţi Roşia Montană".

Protestatarii au organizat şi un marş prin centrul oraşului, înconjurând parcul central.

Protestul s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, fără incidente.

Sâmbătă seară, la Bucureşti, mii de oameni au format un lanţ în jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o oră, în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Marţi, parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici