Peste o tonă de precursori de droguri sintetice, confiscată de poliţişti, în Portul Constanţa

Poliţiştii constănţeni au confiscat, miercuri, peste o tonă de precursori de droguri sintetice care urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoare clandestine de fabricare a stupefiantelor, cantitatea putând fi transformată în peste 3,5 milioane de comprimate de ecstasy.

206 afișări
Imaginea articolului Peste o tonă de precursori de droguri sintetice, confiscată de poliţişti, în Portul Constanţa

Peste o tonă de precursori de droguri sintetice, confiscată de poliţişti, în Portul Constanţa (Imagine: Gabriel Petrescu-Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, transportul de peste o tonă de precursori de droguri sintetice a fost identificat şi confiscat, în urma verificării unui container sosit din China în Portul Constanţa Sud-Agigea.

Conform documentelor prezentate în vamă, containerul trebuia să conţină 13 tone cu detergent, importat de o societate comercială din judeţul Cluj. Disimulaţi printre sacii cu detergent au fost descoperiţi 40 de saci, identici ca formă, însă care conţineau precursori de droguri.

Poliţiştii spun că substanţa descoperită în Portul Constanţa urma, cel mai probabil, să ajungă în laboratoarele clandestine de fabricare a drogurilor sintetice ce funcţionează în Olanda.

Conform specialiştilor de la Institutul Olandez de Cercetare, dintr-o tonă de precursori se obţin, după supunerea succesivă a substanţei unor procedee chimice, aproximativ 3,6 milioane de comprimate de ecstasy, un comprimat vânzându-se în România cu 50-60 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici