Peste un miliard de euro din PNRR pentru dotarea şcolilor. Apelul, lansat luni

Ministerul Educaţiei a anunţat luni lansarea apelului pentru dotarea şcolilor cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale, un proiect finanţat prin PNRR.

357 afișări
Imaginea articolului Peste un miliard de euro din PNRR pentru dotarea şcolilor. Apelul, lansat luni

„Pentru prima dată în istoria educaţiei, alocăm peste un miliard de euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe pentru implementarea obiectivelor din proiectul România educată”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Vor fi finanţate trei tipuri de investiţii. Primul vizează digitalizarea mediilor de învăţare, unde vor fi echipate tehnologic 3.600 de şcoli, 5.200 de laboratoare de informatică şi 909 de laboratoare informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională.

Al doilea tip de investiţii este cel în infrastructura şcolară pentru 75.000 de săli de clasă, 10.000 de laboratoare sau cabinete din sistemul de educaţie preuniversitar, iar al trelea tip vizează dotarea cu echipamente a atelierelor de practică din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic pentru 909 unităţi de învăţământ.

Ministrul Educaţiei a precizat că unităţile de învăţământ preuniversitar şi unităţile conexe din zonele defavorizate vor primi punctaj suplimentar.

Apelul de proiect a fost lansat luni şi este deschis până în 19 martie 2023. Sunt eligibile unităţile administrativ-teritoriale şi alte entităţi care au în administrare şcoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici